4-point Roll Bar & Bulkhead Replacement Bar by Herby Roll Cages

Εχθές παρέλαβα το αυτοκίνητο από τον Herby, o οποίος έφτιαξε ένα rollbar 4 σημείων και μια μπάρα που αντικαθιστά το μαμά bulkhead. Η δουλειά που έκανε είναι εξαιρετική και εκμεταλλεύτηκε και το τελευταίο χιλιοστό διαθέσιμου χώρου ώστε το roll bar να βγει όσο το δυνατόν ψηλότερο και ταυτόχρονα να δουλεύει η κουκούλα. Το roll bar είναι βιδωτό.
Η bulkhead replacement bar αντικαθιστά το μαμά δέσιμο πάνω στο οποίο στηρίζονται και οι ζώνες ασφαλείας. Εκτός από το ελάφρωμα σε σχέση με το μαμά δέσιμο, το άλλο θετικό είναι ότι μετακινούνται οι ζώνες προς το κέντρο ώστε να αφήνουν τον απαραίτητο χώρο για να περνανε οι ζώνες 4ων σημείων προς το harness bar.
To κόστος ήταν 600 ευρώ για το rollbar, και 200 για το bulkhead replacement bar.
Πριν ξαναβάλω το μπάκετ, θα το πάω σε έναν ταπετσέρη για να μου βάλει μια μοκέτα και να συμμαζευτεί λίγο το χάος πίσω από τα καθίσματα.
Μερικές φωτό:

Σήμερα ρύθμισα λίγο την κλίση των ζωνών, ώστε να τυλίγονται πιο εύκολα:

seatbeltangleΜε την αποσύνδεση των ζωνών, άναψε το λαμπάκι SRS το οποίο δεν έσβησε όταν αυτές ξανασυνδέθηκαν. Έτσι έμαθα ότι έπρεπε να έχουμε βγάλει τον πόλο πριν τις αποσυνδέσουμε. Το πως έσβησα το λαμπάκι θα το περιγράψω σε ξεχωριστό post.