Βρόχινα σλικ Yokohama και νέο PB στα Μέγαρα: 1:09.19

10891700_10152958174469176_973415470811175849_n

Μετά από δύο χρόνια, αξιώθηκα να σπάσω το στοιχειωμένο 1:09.4, το οποίο το είχα κάνει με σχεδόν μαμά αμάξι.

Όσες φορές είχα πάει στα Μέγαρα έκτοτε, δεν μπορούσα να μπω καν στα 9άρια (με εξαίρεση ένα TD πριν δυο μήνες, όπου έκανα ένα 1:09.8). Πριν δυο βδομάδες δε, στο TD του ΣΒΟΑ, ο καλύτερος μου χρόνος ήταν στο 1:10.8 ! Όλα αυτά με ταλαιπωρημένα 8άρια. Αυτό ήταν η μεγάλη διαφορά με το 1:09.4, το οποίο είχε γίνει με φρέσκα R888. 

Μια μέρα πριν το TD στις 28.12, έβαλα μια τετράδα μεταχειρισμένα βρόχινα σλικ Yokohama, τα οποία είχαν κάνει >70 γύρους στις βρεγμένες Σέρρες στα χέρια του Gigi.

a006

Τα συγκεκριμένα στη βροχή φυσικά δεν παιζόντουσαν με τίποτα, όπως είδαμε στις Σέρρες στα αυτοκίνητα όσων τα φορούσαν. Όμως, και όσοι τα έχουν φορέσει για καθημερινό λάστιχο, λέγαν τα καλύτερα για το grip τους στο στεγνό, και γελούσαν με την οποιαδήποτε σύγκριση με τα 8άρια. Ο δε Βασίλης, γύρναγε με αυτά χαλαρά στο 1:06 στα Μέγαρα με το Civic του. Οπότε αποφάσισα να τα δοκιμάσω στα Μέγαρα στο στεγνό.

Τα λάστιχα είχαν πολύ καλό grip, καμία σχέση με τα 8άρια, και τα 9άρια ήρθαν εύκολα στο δεύτερο session. Οι χρόνοι ακολούθησαν πτωτική πορεία, και εάν είχα άλλο ένα καθαρό session, το αμάξι θα έμπαινε στο 1:08.xx σχετικά ευκολα (ούτως ή άλλως το ideal ήταν στο 1:08.50).

Η φθορά που υπέστησαν τα λάστιχα ήταν φυσικά μεγάλη, πράγμα που προσωπικά βρίσκω φυσιολογικότατο για ένα soft ελαστικό μετά από 40 πιεσμένους γύρους στα Μέγαρα (και δεν βάζω τους 70 γύρους του Gigi στις Σέρρες). Εάν είχα π.χ. soft kumho V70, η φθορά θα ήταν σίγουρα η ίδια.

Οπότε έγινε παραπάνω από εμφανές ότι:

  • Το λάστιχο είναι το Α και το Ω. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
  • Με “παλιό” λάστιχο, χρόνος δεν βγαίνει, εάν είσαι στο στάδιο κυνηγιού του δεκάτου. Όσο ακόμα μαθαίναμε τα βασικά, και κατεβάζαμε μισό δευτερόλεπτο σε κάθε επίσκεψη, η βελτίωση της οδήγησης μας επισκίαζε την κούραση των ελαστικών.
  • Ο μύθος ότι “τα οκτάρια κρατάνε την απόδοση τους μέχρι τέλους” είναι μεγάλη παπαριά, τόσο για τα οκτάρια όσο και για τα λάστιχα γενικότερα. Το λάστιχο μια φορά είναι φρέσκο.
  • Τα ημισλίκ για εμένα τελειώσαν για τα Μέγαρα και τις Σέρρες. Έχω πάρει ήδη μια τετράδα σλικ (τα οποία δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω στις Σέρρες), και τώρα με τα βρόχινα άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στο “πάω στην πίστα όπως κυκλοφορώ στο δρόμο”. Ημισλίκ πλέον μόνο για ταξίδια εκτός Ελλάδας.