Cobalt Short Shifter σε 6-τάχυτο NC

26.01.2009

Σε λίγα 24ώρα θα έχω στα χέρια μου το short shifter της Cobalt, ο οποίος βγαίνει μόνο για το 6άρι κιβώτιο. Σίγουρα κάποιοι θα απορούν “γιατί?”. Η απάντηση είναι ότι επιστρέφοντας την μία τετράδα HT-10 στον αμερικάνο, ξαφνικά βρέθηκα να πρέπει να ξοδέψω 250 δολάρια για το αμάξι…  Grin Από καιρό διάβαζα τις πολλές καλές κριτικές στο miata.net, οπότε είπα να τον δοκιμάσω.

Ένα πρόβλημα που αναφέρεται στο miata.net είναι το ότι αν πας να βάλεις πρώτη ή δευτέρα και έχεις το βάρος του χεριού σου επάνω στον επιλογέα, τότε μπορεί αυτός να μπει στο διάδρομο της όπισθεν. Η λύση είναι πολύ απλή: να αλλαχθεί το ελατήριο του επιλογέα. Δεν νομίζω να χρειαστεί να κάνω την πατέντα, αφού ποτέ δεν βάζω βάρος επάνω στον επιλογέα. Θα το δούμε όμως. Οιοδηγίες εγκατάστασης είναι πολύ κατατοπιστικές. Η δε τιμή του είναι πολύ καλή: 100$.
Από βδομάδα θα έχω τις πρώτες εντυπώσεις να σας πω.

04.02.2009

Τοποθετήθηκε σήμερα στο Δέδε, και βλακεία μου που τόσες μέρες δεν τον είχα βάλει μόνος μου αφού το πιο δύσκολο κομμάτι -το να βγει η κονσόλα- το έκανα μόνος μου ενώ περίμενα την σειρά μου.  kickcan
Εντυπώσεις? Θεωρώ ότι σήμερα έκανα την πιο hardcore μόντα που έχω κάνει ever! Δεν ξέρω τι θα γίνει αντιληπτό από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, αλλά η διαδρομή του επιλογέα είναι πλέον εκπληκτικά κοντή. Οι αποστάσεις εκμηδενίστηκαν σε τέτοιο βαθμό που φεύγοντας από το συνεργείο πήγαινα σαν κότα μπας και βάλω κατά λάθος πρώτη αντί για τρίτη, δευτέρα αντί για τετάρτη κοκ. Βέβαια σε 5 λεπτά το συνήθισα, και γύρισα στο σπίτι μου από την πιο μακρινή διαδρομή που μπορούσα, ώστε να έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Γενικά δεν φημίζομαι για τις γρήγορες αλλαγές μου, αλλά με το short shift αυτές γίνονται πολύ πιο γρήγορα θες δεν θες! Το κατέβασμα 4η-3η είναι απλά θεϊκό, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο κατέβασμα 3η-2α, το οποίο μάλλον γίνεται στον μισό χρόνο από πριν.
Ο επιλογέας είναι πιο κοντός και από αυτόν της G25 (κυριολεκτικά!), με μία φοβερή “μηχανική” αίσθηση όταν κουμπώνει η ταχύτητα. Χρειάζεται λίγο παραπάνω δύναμη για να κουμπώσει η ταχύτητα, αλλά τίποτα το φοβερό ή το κουραστικό. Ο Τάσος ο Δέδες πήγε το αμάξι δοκιμή, και γυρνώντας μου λέει “Είναι φοβερό! Σαν playstation!”  Grin Grin Grin

OEM Shifter


Cobalt Short Shifter


Και για να γίνει πιο κατανοητό:

Stock Cobalt