Racechrono και Qstarz BT-Q818X: πρόβλημα με αδικαιολόγητο datalog στο 1Hz

Τόσο στο προηγούμενο GTCC της Τρίπολης, όσο και στο χθεσινό, το racechrono με κρέμασε. Όταν άνοιξα τα δεδομένα διαπίστωσα ότι τα datalog του GPS ήταν σχεδόν στο 1Hz, παρ’ότι το timestamp ανανεωνόταν κανονικά 5 φόρες το δευτερόλεπτο. Και φυσικά τα δεδομένα ήταν άχρηστα, όπως έχουμε ήδη συζητήσει.

Στην Τρίπολη νόμιζα ότι είχα βάλει κατά λάθος το διακόπτη στο 1Hz, αλλά εδώ στα Μέγαρα ήμουν σίγουρος ότι το έβαζα στα 5Hz.

Εχθές έριξα την ευθύνη στον Qstarz, αλλά απ’ότι φαίνεται δεν είναι αυτός ο ένοχος. Απ’ότι διάβασα στο forum του Racechrono, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει το bandwidth του bluetooth, και να πρέπει να το ορίσεις manually στα 115200:

I’ve noticed Nokia N95 has same problem with BT-Q818XT bandwidth, meaning the update rate changes between 3.3-10 Hz. To fix this set the GPS baudrate to 115200. Unfortunately this doesn’t seem to fix same issue with Windows. I’m working on automatic solution, but all Symbian users can use this as intermediate solution.

Αυτό βέβαια αναφέρεται στον receiver των 10Hz (τον οποίο παρεμπιπτόντως θα τον δοκιμάσω στο επόμενο TD), αλλά τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα ίδια. Ίσως κάτι άλλαξε στο τελευταίο update, το οποίο είναι και το τελευταίο για Symbian τηλέφωνα, και δημιουργήθηκε το όλο πρόβλημα. Θα στείλω τα logs στο δημιουργό του προγράμματος, και θα δούμε και τη γνώμη του.