NC: Ο.Ζ. Ultraleggera 17X8 ΕΤ48 και Toyo R888 235/40/17

06.05.2009

Δεδομένου ότι cosworth δεν βάζω, χταποδοεξατμίσεις επίσης δεν βάζω, και όλα τα άλλα τα είχα ήδη κάνει, είπα να βελτιώσω λίγο ακόμα το handling του αυτοκινήτου. Έτσι αποφάσισα να βάλω μία πιο.. αντρική διάσταση ελαστικών. Και για πιο αντρικές διαστάσεις στο NC θες μια 17άρα και πλατιά ζάντα, ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές. Οπότε παρήγγειλα αυτές τις ζάντες:

Είναι 17Χ8, με offset 48 και βάρος 7.9 κιλά. Τα λάστιχα που θα φορεθούν είναι τα Toyo R888 235/40/17.
Το πέλμα των οκταριών σε αυτή τη διάσταση ισούται με 243mm, δηλαδή μιλάμε ουσιαστικά για 245 λάστιχο.  bigeyes
Ο συνδυασμός θα βγαίνει 27mm πιο έξω από τα OEM ζαντολάστιχα και 12mm έξω από αυτά που φοράω τώρα. Άρα μιλάμε ότι έχω σίγουρο το fender rolling, για το οποίο έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά πολύ καλά…  Το καλό είναι, ότι οι εξ Αμερικής συνάδελφοι έχουν δοκιμάσει τον εν λόγω συνδυασμό, ο οποίος με πολιτικό λάστιχο δεν θέλει καν fender roll. Οπότε δεν θα ανακαλύψω την πυρίτιδα.  Grin
Τις ζάντες θα τις έχω σε κανένα 20ήμερο, και τα λάστιχα σε καμιά βδομάδα (από camskill φυσικά). Εν τω μεταξύ, θα κάνω το fender rolling και θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο DIY.

13.05.2009

Ήρθαν τα… θηλαστικά! trampo
Ευτυχώς δεν είναι τόσο γομάρια όσο τα φανταζόμουν, παρ’όλα αυτά δεν τα λες και στενά:

(Αριστερά τα Toyo R888 235/40/17 και δεξιά τα Kumho V70A 225/50/16)
Εν τω μεταξύ είναι φρεσκότατα:

Παραγγέλθησαν στις 5/5, έφυγαν 6/5 και παρέλαβα στην πόρτα της αποθήκης μου σήμερα. Δεν τον λες και αργό τον camskill. cool
Ανυπομονώ να έρθουν και οι ζάντες…  asxima

18.05.2009

Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Μάνου (και πάλι ευχαριστώ ρε φίλε!), μπήκαν σήμερα τα ζαντολάστιχα:


Όσο το κίνησα σήμερα δεν βρήκαν κάπου, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί το fender roll. Θα το κάνω μέσα στη βδομάδα αυτή, και θα δούμε.

19.05.2009

Μπαίνοντας στο γκαράζ μου, είπα να κατέβω να δω τον πίσω αριστερό τροχό συμπιεσμένο. Ιδού:

Είναι βέβαιο δηλαδή ότι θα βρίσκει, αλλά φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί πολύ roll. Θα δούμε.

Δύο φωτό ακόμα, σε ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση της ανάρτησης:

Για μία τρίχα δεν βρίσκει, αλλά είναι βέβαιο ότι μέσα στην πίστα θα βρίσκει τρελά. Στο δρόμο πάντως, όσο το πίεσα σήμερα, δεν βρήκαν κάπου.

24.05.2009

Τελικά ο Ιάσωνας (γνωστός και ως Fender Fucker), είναι διπρόσωπος! Μπορεί να είναι ακραίος σαδιστής σε φτερά που γουστάρουν πριόνισμα, αλλά μπορεί να είναι ευγενικότατος όταν το απαιτούν οι περιστάσεις! Όπως καταλάβατε σήμερα έκανε fender rolling στο NC μου! Και γράφω έκανε (και όχι κάναμε), γιατί εγώ και ο Άλκης ήμασταν απλά βοηθοί του (εγώ ήμουν το παιδί που ζεσταίνει τη μπογιά και ο Άλκης το παιδί που ανεβοκατεβάζει το αμάξι  Grin). Ο δε Άλκης, εκτός από όλα τα άλλα εργαλεία που έφερε, κράταγε μαζί του τον ωραιότερο γρύλο που έχω δει στη ζωή μου, όπου χωρίς αυτόν θα κάναμε τη διπλάσια ώρα για να ανεβοκατεβάζουμε το αμάξι.
Ο Ιάσωνας μιλάμε ότι υπήρξε σήμερα!  clap Πήγε πήρε το fender roller από τον Βασίλη-Scaraveo (χίλια ευχαριστώ και πάλι Βασίλη  thumb), και μετά χωρίς να το συζητήσουμε καν ανέλαβε όλη τη δύσκολη δουλειά. Και την έκανε τέλεια!  asxima


Στην αρχή ξεκινήσαμε να κάνουμε τα πίσω φτερά, τα οποία έχουν και το μεγάλο θέμα, αλλά τελικά καταλήξαμε να κάνουμε και τα τέσσερα, ώστε να εξαλείψουμε όσο είναι δυνατό τις πιθανότητες να βρει και ο μπροστά τροχός. Η όλη δουλειά και για τα τέσσερα φτερά μας πήρε συνολικά κάτι λιγότερο από 2 ώρες, με χαλαρότατους ρυθμούς. Εάν το ξανακάνουμε, πιστεύω ότι γίνεται και σε μία ώρα. Το χρώμα δεν “ράγισε” πουθενά, εκτός από ένα σημείο στο μπροστά αριστερό φτερό, το οποίο ήταν ορατό μόνο από τον Άλκη και τον Ιάσωνα. Ακόμα και όταν το περνούσα με touch up paint, την μπογιά την έβαζα στη τύχη εκεί που μου είχαν δείξει. Μιλάμε δηλαδή για πταίσμα, το οποίο έχω την υποψία ότι υπήρχε κιόλας από πριν.
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η -σχετική- ευκολία που γύρναγε το χειλάκι. Περίμενα ότι θα μας παίδευε πολύ περισσότερο. Κακώς έτρεμα μόνο και με την σκέψη του fender roll! Ο Ιάσωνας το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο!  nod

Πάρτε και ένα βίντεο για να πάρετε μία ιδέα από τη διαδικασία:

Αύριο θα βγάλω και καινούργιες φωτογραφίες σε φουλ συμπίεση, για να κάνουμε σύγκριση.

Ιάσωνα, Άλκη και Βασίλη: Χίλια ευχαριστώ και πάλι! thumb

24.05.2009

Πριν και μετά: