Απογοήτευση και πάλι από το Racechrono αλλά ευχάριστη έκπληξη από το RaceRender 2

Έχω γράψει στο παρελθόν για τα προβλήματα που είχα με το Racechrono. Έτσι, δεν το εμπιστευόμουν πλέον για κύρια τηλεμετρία, και όποτε το χρησιμοποιούσα είχα πάντα συνδεδεμένο και το αξιόπιστο Performance Box.

Πριν μια βδομάδα είδα ότι η έκδοση για Android υποστηρίζει πλέον OBD δεδομένα. Οπότε πήγα κατευθείαν και πήρα ένα φθηνό android τηλέφωνο, και την προηγούμενη Κυριακή το δοκίμασα στην πίστα:

Προβλήματα δεν μου παρουσίασε,  οπότε θεώρησα ότι επιτέλους μπορώ να το χρησιμοποιώ ξανά. Αμ δε!

Την Πέμπτη που ξαναπήγα στα Μέγαρα, το Racechrono έκανε ακριβώς τα ίδια κουλά που έχω περιγράψει και στο παρελθόν (ωραίο ήταν όμως το 1:09.2 που έγραψε και το 1:07 optimal – μετά ξύπνησα φυσικά). Θα του δώσω κάποια στιγμή μια τελευταία ευκαιρία με έναν άλλον GPS receiver, πριν το καταδικάσω τελείως.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν το RaceRender. Χρησιμοποιώ το TrackVision από το 2008, όλα μου τα βίντεο τα έφτιαχνα σε αυτό, και δεν είχα κανέναν λόγο να το αλλάξω. Μέχρι που (μέσω του Racechrono) έπεσα επάνω στο RaceRender, το οποίο:

1. Είναι πολύ φθηνότερο από το TV
2. Είναι απέιρως πιο παραμετροποιήσιμο όσον αφορά το display των δεδομένων
3. Μπορείς να κάνεις το βασικό editing του video μέσα στην ίδια την εφαρμογή
4. Μπορείς να κάνεις Picture in Picture μέσα στην εφαρμογή
5. Μπορείς να πάρεις δεδομένα από δύο διαφορετικά αρχεία τηλεμετρίας στο ίδιο βίντεο! Απίστευτα χρήσιμο όταν γ@μιέται το Racechrono, οπότε παίρνεις τα GPS data από το αρχείο του PerformanceBox και τα OBD από το αρχείο του Racechrono όπως στο βίντεο που ακολουθεί:

Οπότε και να μη φτιάξει ποτέ το Racechrono πλέον δεν με απασχολεί, δεδομένου ότι αυτό που ήθελα από αυτό είναι τα δεδομένα OBD για τα βίντεο, και αυτά πάντα γράφονται κανονικά.